Forexcafe.pl

Czas na świecie

Miasto Czas
Warszawa 07 Wrz 2010, 09:57
New York 07 Wrz 2010, 03:57
Londyn 07 Wrz 2010, 08:57
Tokio 07 Wrz 2010, 16:57
Sydney 07 Wrz 2010, 17:57

Sonda

Oceń styl i funkcjonalność naszego serwisu

Tego szukałem
12%
12% [ 2 ]

Dobra robota
62%
62% [ 10 ]

Może być
18%
18% [ 3 ]

Miernota
6%
6% [ 1 ]

Wszystkich Głosów : 16

Szybka rejestracja

Użytkownik:
Email:
Hasło:
Potwierdź hasło:

Witaj gościu!  |
 |

Bank Japonski??

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Wiadomość Autor
Post Wysłany: 12.10.2009 4:56 pm. Temat postu: Bank Japonski?? forexio
Community LVL 1

Posiedzenie Banku cantralnego Japoni i raport miesięczny Europejskiego Banku i jaki to ma wpływ? Na kalendarzu ekonomicznym widać, że dość http://www.forexpros.pl/economic-calendar/
Co o tym myslicie??
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Dodaj notatkę Powrót do góry
Post Wysłany: 12.10.2009 5:59 pm. Temat postu: nfc
Community Entry Level

Myślę, że już się reklamowałeś i nie wypada tak często się powtarzać.
Mam przynajmniej nadzieję, że w rewanżu z takim samym zaangażowaniem klikasz naruszenie zasad - fragment usunięto - Redakcja Forexcafe.pl

Odpowiadając na pytanie - TAK, decyzje banków centralnych - a zwłaszcza tak ważnych jak np. Japonii - odnośnie stóp procentowych zawsze mają istotny wpływ na zachowanie rynku walutowego. Oczywiście największy wpływ tych danych dotyczy par walut w których takie decyzje zapadają.
Pozdrawiam,
NFc
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Dodaj notatkę Powrót do góry
Post Wysłany: 27.10.2009 4:20 pm. Temat postu: Sorry :) forexio
Community LVL 1

naruszenie zasad - fragment usunięto - Redakcja Forexcafe.pl

Fajnie, ze odpowiedyiales a co powiesz na to, ze
według kalendarza ekonomicznego Forexpros.pl Indeks zaufania amerykańskich konsumentów publikowany przez Conference Board spadł w październiku do 47,7 pkt. z 53,4 pkt. (po korekcie) miesiąc wcześniej,dane mocno rozczarowały, gdyż rynek nie oczekiwał zmian tego indeksu

Pozdrawiam
Post Wysłany: 27.10.2009 10:19 pm. Temat postu: Indeks Conference Board nfc
Community Entry Level

Z mojego punktu widzenia dobrze się stało Smile Akurat mam otwartą krótką pozycję na EURUSD z poziomu 1.4990, a taki obrót sprawy przyspiesza tylko realizację założonych przeze mnie zysków (TP na poziomie 1,4720).

Patrząc na problem globalnie, rzeczywiście nie wygląda to najlepiej. Jeżeli faktycznie jesteśmy na początku większej korekty (zwłaszcza na NYSE), zaczynam mieć obawy o kurs USDPLN i EURPLN. Perspektywa znacznego osłabienia złotówki to z jednej strony większa inflacja (i co wtedy zrobi RPP, bo chyba nie planują zrobienia z PLN waluty do transakcji carry trade Wink), a z drugiej ryzyko spadku konsumpcji (zwłaszcza na dobra z importu), a to już jest dobry wstęp do spowolnienia gospodarczego (czytaj strachu) i będziemy mieli powtórkę sprzed roku, tyle że dłuższą. Dzisiaj na xtb.pl znalazłem ciekawą notkę na temat korelacji indeksu Conference Board ze sprzedażą detaliczną w stanach.

http://www.xtb.pl/strona.php?pulsrynku=12216

Polecam zwłaszcza inwestorom długoterminowym.

Pozdrawiam,
Nfc
Post Wysłany: 10.11.2009 1:11 pm. Temat postu: G20 forexio
Community LVL 1

G20 skutecznie osłabił dolara i podtrzymał hossę na rynkach akcji i surowców.

źródło-
www.forexpros.pl
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu « poprzedni temat : następny temat » Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Aktualnie jesteś niezalogowany i nie możesz wysłać odpowiedzi. Jeśli jesteś zarejestrowany po napisaniu odpowiedzi i zalogowaniu odpowiedź zostanie dodana. Jeśli nie jesteś zarejestrowany, możesz zrobić to teraz klikając tutaj.
Wiadomość:

Info

Skocz do: